Alla inlägg under januari 2013

Av Maria - 14 januari 2013 09:27

Sömnbehovet är rätt rejält för tillfället, eller för tillfället kanske är fel att säga! Det behovet har varit stort sedan vecka 5+0 om jag inte kommer ihåg helt fel.

8-9 timmar per natt känns som ett minimum, igår då jag kom till jobbet efter att sovit 8,5 timmar och varit vaken 2 timmar då jag klev in sa en kollega tillmig: "Du ser verkligen ut att behöva sova ut ordentligt, du ser knappt vaken ut"

Igårkväll kröp vi ner i sängen och skulle kolla på ett avsnitt av Castle och det var ett superbra avsnitt och spänningen låg på topp, vaknar sedan till av att Mister knäpper mellan kanalerna och jag fick fråga vem mördaren var  


Gick upp och kissade och somnade om, vaknade sedan strax innan kl 5 och var på toa innan jag somnade om... vaknade 9.05 idag av det doftade kaffe i hela hemmet och att en mysig hund tvättade mina fötter.


Så inatt har jag sovit i hela 11 timmar, och frågan är om jag inte sovit ett tag till om det inte varit för fottvätten.

Imorgon blir det nog också en liten sovmorgon men inte så lång, skall vara på MVC i morgon kl 10.30 och sedan får jag skrota lite på centrum inom jag rör mig mot jobbet!
Har läkartid i morgon, skall få VUL, gynundersökning och remiss till NUPP, skall bli kul att se Juvelen igen att se om det hänt ngt på de senaste 4 dagarna.

(Någon IVF:are  som vid första VUL fått embryot/fostret mätt och fått svar av datorn ett annat resultat på veckor och dagar som INTE blivit flyttad? Vi var ju på kliniken i vecka 9 +2 och fostret mättes till vecka 9 +3 men läkaren gick endå på ÄP och lät mig stå kvar på 9 +2?)

Av Maria - 13 januari 2013 07:00

I våras hittade jag en favorit BH på Lindex, jag köpte 1, veckan efter köpte jag en till och vid löning köppte jag ytterligare 2 st.
Och tro det eller ej men till Bröllopet då vi gifte oss köpte jag ytterligaren en sådan BH!

Bombshell BH var det som jag fastnade så rejält för, den förvandlar nämligen brösten den gör en A cupa till B cupa och har man B cupa förvandlas den till D cupa pga av sin rejäla vadering och lyft.
Iallfall fick jag en nästan c-cupa med denna BH:n!
Jag fyllde inte upp den ens i cuporna, men som jag gillade den jag fick liksom en liten hylla, jag kände mig kvinnlig.

Iallfall sedan Juvelen flyttade in har jag på bröstfronten märkt av otroligt mycket possetivt, utan BH har jag fina fasta och fylliga bröst, alltså en helt underbar kännsla för mig som aldrig haft några, men numera får jag liksom stå rätt länge i badrummet då jag sätter på mig BH:n för att brösten skall få rum och för att det inte skall se ut som om jag har 2 st bröst på varje sida.

Så när jag blir ledig i veckan skall jag faktiskt ordentligt gå igenom gammla BH:ar och se om jag hittar någon som sitter bra och skönt.
Annars blir det att köpa en ny BH att ha och växla med!

Av Maria - 12 januari 2013 06:12

Inatt har jag sovit lika bra som vanligt då oron släppt, sommnade faktiskt med VUL bilderna på näthinnan och sov oavbrutet fram tills klockan ringde, eller oavbrutet är fel att säga då jag faktiskt måste gå upp och kissa 2 ggr per natt numera, men somnade om direkt efteråt.


Jobbar hela helgen och starttiden stör mig lite skall försöka ändra starttiden 30 minuter så jag endera startar 30 min tidigare eller senare då bussen från mig går med 1 timmestrafik så kommer jag så tidigt till jobbet eller 10 min för sent, så skulle jag börja 30 min senare skulle jag få en extra timma hemma på morgonen.


Jag är fortfarande nervös och lite orolig efter VUL, men inte alls som innan det känns lite tryggare och bättre nu det är fortfarande tidigt men oddsen har förbättras avsevärt och jag kan slappna av lite.

Av Maria - 11 januari 2013 17:25

Allt var helt perfekt med Juvelen och vi fick både se ett hjärta slå och armar och ben som fladdrade runt!
Vecka 9 +2 fortfarande!

Av Maria - 11 januari 2013 05:30

Var verkligen jättenervös igår, och pendlat mellan hopp och förtvivlan katastroftankar har dykt upp mellan varven så jag försökte hålla mig syselsatt mest hela dagen och det gick faktiskt jättebra, men efter jag och Mister pussats och kramats godnatt och lampan släcktes.
Tankarna kom, stannande och snurrade vet inte om jagär extra nojjig och orolig iom mitt förlorade barn i en annan tid och därför fastnar i felaktigt tankemönster.

Det tog tid innan jag somnade igår, för jag snurrade runt lika mycket som mina tankar om jag skall vara ärlig. Vaknade sedan kissnödig och då jag klev upp och gick på toa fick jag dra på mig seabanden för fick så kraftigt illamående som nu är något bättre.


Så idag efter jobbet skall vi till kliniken för VUL, så håll tummarna för att allt ser bra ut med Juvelen!

Av Maria - 10 januari 2013 08:24

Igår då jag kom hem från jobbet låg det ett brev på köksbordet och avsändare var Karolinska sjukhuset, fick direkt en klump i magen gillar inte sjukhus och sådant och kunde inte riktigt koppla varför dom skickade brev till mig.
Tog iallfall ett glas mjölk och fixade en macka och avrundade med en apelsin innan jag sammlade mod till mig att öppna kuvert.
Och vad glad jag blev då jag såg att det var en kallelse till RUL och tiden är mitten av Mars.

Blev rädd att det var kallelse till någon gastro eller koloskopi eller ngt annat jobbigt, men så var det inte.


Hunden är fö magsjuk, vaknat tidigt idag trots ledighet av kurrande mage Den stackarshunden har varit fastande sedan frukost igår bortsett från canicur tabletter.
Så idag får vakans det frukost med överkokt ris, kokt torsk toppat med mortlade canicurtabletter.

Av Maria - 9 januari 2013 08:58

Idag har jag gått 9 fulla veckor och är alltså i vecka 10 nu!


Dagar och även veckorna går både fort och långsamt på samma gång, tycker inte alls det känns länge sedan 2 december då jag tjuvtestade och fick plusset och vi visste om att Juvelen bestämt sig för att stanna kvar.

Idag är det en vecka sedan vi var på inskrivningen och det känns åandra sidan rätt länge sedan men endå har vissa dagar gått himmla fort.


 
Så himmla nervös inför fredagens VUL för att se om Juvelen finns där och mår bra.

På tisdag är det dags att träffa läkaren på MVC, gynkoll och fastställa graviditet och hur långt gången jag är allt enligt rutin, remiss till NUPP och även rutinultraljudet kommer då att skrivas.

Dessutom kommer jag även på tisdag få en liten glimt av juvelen med ett VUL vilket känns tryggt och trevligt dock jobbar Mister på tisdag och han vill verkligen vara med på alla besök och tillfällen.
Men läkaren är bara på MVC på tisdagar och remissen till NUPP måste ju skrivas snart så Mister fick stå över detta besöket.

Brösten ömmar, trött mera än bara kvällstrött är både morgontrött trött på dagarna för att förklara det lätt trött för jämnan. Illamåendet ligger som en lätt dimma över vardagen vilket jag konstigt nog njuter av jag har alltid annars varit livrädd för illamående och att kräkas.
Brösten är frodiga nu och om jag får säga det själv riktigt vackra, skall kolla lite på ny/nya BH:ar strax mina befintliga börjar bli lite små i kuporna faktiskt vilket jag tycker är superhäftigt!
Citrusfrukter iform av clementiner och apelsiner står väldigt högt upp på min favoritlista av ätbara saker, på jobbet småäter jag clementiner mest hela tiden, det dämpar illamåendet och det är gott.

Av Maria - 8 januari 2013 08:04

Igår ringde jag kliniken för tt ändra liten på tiden för vul, gick helt ärligt inte så bra att göra det vi ringde mest om varandra och lämnade medelanden på telefonsvararen.
Idag jobbar jag sent och då börjar jag även sent så det blev en liten sovmorgon och precis då jag antagligen börjat sova klart vaknade jag av att mobilen vibrerade kl 7.45
Och det var min underbara barnmorska från kliniken som ringde och var lika glad som oss för plusset.

Efter lite kollande i kliinikens kallender och i våran hittade vi en tid som passade mig, Mister och kliniken så på fredag efter jobbet skall vi till kliniken för att se om allt är väl med Juvelen.


Hoppas, hoppas verkligen allt är bra med Juvelen och är det bra med h*n som kommer jag faktiskt få kika på h*n igen på tisdag då jag har läkartiden på MVC.

Iövrigt är det faktiskt bra här, mår illa och vill helst äta konstant för att dämpa illamåendet tyvärr, brösten gör ont och mensverk som kommer och går.

 

Presentation

En blogg om våran utredning för ofrivillig barnlöshet, dessutom om våra kommande IVF försök.

Juvelen

Våran resa mot ett barn!

2007-2011: Vi försöker på egen hand!

September 2011:
Remiss för utredning skickas till Sophiahemmet i Stockholm för utredning!

11 januari:
träffar läkaren på sophiahemmet och lägger upp en utredningsplan.
Mister lämnar blodprover!

30 januari - 9 feb: Jag utreds med prover & undersökningar! samt ÅB till läkaren och remiss för IVF!

30 maj:
Inledande besök för IVF!


28 Augusti: IVF 1 (embryo)
Får mens på RD 11   

31 Okt: FET 1 (blastocyst)
Får mens RD 11   

13 Nov: IVF 2
+++GRAVID+++

121212:
Testdag - possetivt!
130102: Inskrivning MVC
130111: VUL på kliniken
130115: Läkarbesök MVC
130204: Nupp
130214: MVC
130215: Blodprov S-Ferritin & Tyeroidea
130227: Läkarbesök på MVC
130228: MVC

130319: RUL
130326: MVC

Bloggar jag följer!

Kategorier

Arkiv

RSS

Tidigare år

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards