Alla inlägg under februari 2013

Av Maria - 12 februari 2013 09:25

Överlevde faktiskt gårdagen, den blev tom riktigt bra framåt kvällen då tankarna fokuserades på jobbet så "glömde" jag bort mig själv där.
Men jag skall till BM på torsdag, skall prata lite med henne om mina kvällspass känns lite löjligt att säga att de sliter på mig att jag blir stressad redan innan då jag vet att jag kommer hem så himmla sent att jag i princip kliver in genom dörren när jag helst vill ligga i sängen och sova.
Och att jag redan vid 20 tiden bara vill ligga på soffan och koppla av att jag där vid den tiden tappat all ork och bara har nedgång mot sängen.
Kanske kan få ett intyg/papper om att jag inte bör schemaläggas efter kl 19 är önskemålet iallfall nu under februari och kanske mars?
Tror inte det är bra för knopp eller kropp samt främst för juvelen att jagbli stressad av de sena passen!


Idag tänkte jag faktiskt testa ett nytt recept på köttfärslimpa och ta med i matlådan till jobbet med lite potatis, kokta morötter och en god sås till.

Av Maria - 11 februari 2013 11:20

sovit riktigt bra inatt, 2 avbrott för att kissa under natten sovit 9,5 timma inatt och det är väl på gränsfall till lite idag känns det som.
Trött och hormonell är rubriken idag och det stämmer, då jag vaknade gick jag ut i köket för att dricka vatten, hunden försöker springa om mig på insidan så jag snubblar till.
Blir arg och skäller på hunden som tycker jag blir småäcklig och skall fjäska = får så dålig samvete så tårarna sprutar.

Dricker kaffe och äter frukost, orkar inte gå med Mister på den längre rundan. Känner mig både elak och lat och tårarna rinner igen.
Mister säger inga problem går själv, pussaroch kramar mig och går ut!

Får världens sämsta samvete startar en tvättmaskin och viker tvätt samt dammsuger och bäddar sängen, sedan blir det en tur in i duschen.

Efter duschen så gör jag i ordning håret och fixar ordning mellanmål och annat inför jobbet, hänger tvätten och skurar ur handfatet och toastolen.

Mister kommer in och skall åka och handla inför sina jobbdagar, småpratar lite och jag säger att jag är så trött och hormonell och så sprutar tårarna åter igen, och dessutom började tårarna nyss att rinna för jag fick SMS av en kompis med en bild på en av hennes valpar och tårarna började rinna igen för 1 av 8 valpar somnade in efter 3 dygn...

Har tidigare känt av hormonerna, men idag är det faktiskt riktigt jobbigt för det är såmycket känslor... Men jag klagar inte, absolut inte inte njuter av att jag faktiskt fått bli gravid och att jag känner mig gravid osv.

Hoppas det blir bättre nu, att det jobbiga kännslorna släpper och att jag blir lite piggare.

Av Maria - 10 februari 2013 08:52

Idag är det 10 veckor sedan första advent och det innebär även att det är 10 veckor sedan tjuvtestet som visade pluss att juvelen valde att stanna.
dessa 10 veckor har faktiskt gått relativt snabbt, vissa dagar har gått lite långsammare men över lag har tiden flugit förbi vilket är rätt skönt och jag hoppas tiden fortsätter gå snabbt ett tag till för jag börjar längta rejält efter våren.


Igår plockade ju Mister upp mig efter jobbet och vi åkte till favorit kinahaket och handlade lite mat och sedan hemmåt och dukade mysigt i vardagsrummet med levande ljus, vi kollade på mello och sedan blev det QX galan.
Efter QX galan kollade vi på Castle i sängen och någon gång efter inledningen så tvärslocknade jag, tydligen var jag uppe på toa och släckte i hallen efter serien men inget minne av det.

Idag är jag lite piggare men ändå hänger den här graviditetströttheten kvar, samma sak hänger även doftillamåendet kvar jag har himmla svårt med cigg lukt och hela trapphuset på personalingången luktar rök för folk står och röker precis utanför, så jag tränar min lungkapacitet varje gång jag går in där, ett djupt andetag och sedan trapporna upp 1½ våning upp med dörren och sedan andas ut och in.

Idag är det ett årskalas vid lunch och sedan skall vi hem till min bror med fru för att umgås med dom och deras lilla bebis.

Av Maria - 9 februari 2013 08:05

De allmäna komunikationerna är ju inte det bästa då man skall hem efter jobbet idag, så Mister kommer hämta mig då jag slutar så blir det en sväng förbi det lokala kinahaket och hem och äta middagen och sedan kolla på mello ikväll.
Rimmligtvis bör den vara betydligt mycket bättre än förra veckans som var så himmla dålig inte en enda låt föll mig i smaken.

Igår var jag på intervju för annan tjänst, som jag blivit rekryterad till och då var det dags för min igår, tjänsten har tillträde omedelbart och jag tror verkligen den skulle passa mig som handen i handsken, MEN jag är en ärlig människa och upplyste om att jag är gravid.
Så vi får se hur det går med tjänsten nu, om jag får den eller inte oddsen känndes bra men att vänta barn i slutet av sommaren kanske inte är det optimalaste.

ha en fin lördag.

Av Maria - 8 februari 2013 06:36

En kompis till mig som har barn, som vetat om hela våran historia sa att skriv ner det mesta gärna något varje dag om eran/din resa och sedan om graviditeten.
Du kommer uppskatta att kunna gå tillbaka och kolla på det om något år så jag försöker följa det, så därför bloggas det flitigt även om man inte alltid har något vettigt att "säga"!

Igår mådde jag faktiskt rätt illa till och från, men vid ett av tillfällerna var jag törstig och illamåendet blev faktiskt mycket bättre efter 2 grogg glas av vatten, jag har alltid varit känslig då jag är törstig vilket är extra tydligt sedan jag blev gravid.


idag är det fredag, och jag skulle varit ledig i helgen eg, men jag nappade på att jobba extra i morgon vilket jag ångrade när jag klev upp i morse pga att jag var så himmla trött.
Men åandra sidan är jag allt som oftast himmla morgontrött så det är inget nytt i sig att det kan vara tungt att komma igång på morgonen.

Så trevlig helg mina vänner!

Av Maria - 7 februari 2013 08:59

Igår plockade mister upp mig efter jobbet och vi passade på att äta en lättare lunch ute, kolla lite i affärer och påvägen hem stannade vi och storhandlade ocj jag köpte vindruvor vilket jag varit enormt sugen på länge samma sak med jordgubbar men det sistnämnda är nog inte så lätt att få tag i denna årstiden som är saftig, söta och goda.

När vi kom hem igårkväll hade det kommit lite drygt 1 dm snö så Mister fick skotta framsidan, och nu i morse så har det kommit minst lika mycket till så det blir nog rätt tunggått idag på promenaden.

Trosskydd, jag har fortfarande inte slutat med dessa det känns frächt att ha dessa, särskilt nu då jag senaste veckan fått lite ökade flytningar vilket tydligen är helt normalt.
Jag använder mig av ICA Basics trosskydd vilket ger en riktig luftig känsla och inte känns öht att man har dom på sig, jag byter dessutom trosskydden 4-6 ggr om dagen.

Idag är både Mister och jag lediga så vi har planerat in lite roligheter på förmiddagen och sedan i eftermiddag skall vi en sväng till Täby centrum, vi har massor av pressentkort på Cervera och så igår med posten kom inbjudan från clubb servera om att det var klubbdag idag med 20%
Så man kanske kan göra sig något trevligt fynd har lite saker som jag skulle vilja ha som dom inte har på våran vanliga Cervera butik.

Av Maria - 6 februari 2013 07:16

Igår berättade jag för min chef eller närmsta överordnade iallfall hon blev jätteglad och gratulerade så hjärtligt och då jag berättade om att jag fortfarande är rätt trött och gärna vill sova ett par extra timmar per natt för att faktiskt det skall bli någon form av koppling till hjärnkontoret.
och att då sluta kl 21.30 och börja nästa dag kl 09 med nästan 1 timmas resväg är ju lite omständigt att f till sömnen, så hon flyttade direkt min starttid imorse till 10.


Min mage fortsätter att vara lite som den vill, men iom microlaxen häromdagen så slipper jag värken, och jag ökade redan samma kväll på dosen av loppfrön, så från 1 tsk i nubbeglas morgon och kväll blir det numera en msk morgon och kväll.
 
Det ser inte så aptitligt ut, det är inte så gott det blir en slemmig konsistens men det hjälper väntar bara på att det skall sätta igång magen på riktigt igen.


Idag är det dessutom ny vecka, gick in i vecka 14 och enligt appen skall jag börja bli piggare nu hoppas det stämmer, illamåendet är fortfarande kvar till och från kommer i vågor så man blir kallsvettig.
Men jag är glad så länge jag faktiskt får ha symptomen kvar så som ömma bröst, illamående och tröttheten vill känna mig gravid så länge det går.
För tids nog så kommer de sk spökveckorna då man inte känner sig gravid och alla symptomen försvinner.
 
Just det då vi var på KUB/NUPP ultraljudet så sa jag till den som gjorde UL att jag längtade till att känna fosterrörelser och att jag hoppades att jag skulle känna dessa tidigare med tanke på att jagvarit gravid tidigare.
Men likt med min ängel så hade jag även denna gången moderkakan i framvägg och då brukar det dröja lite extra innan man känner de första rörelserna.

Av Maria - 5 februari 2013 08:59

Igår berättade vi för nära vänner och "nära" släktingar vi har stor släkt vi båda och igår berättade vi för dom nära samt våra nära vänner som vi umgås flitigt med.
Våra föräldrar får berätta för sina vänner osv, men vi hänger ändå inte en skylt runt halsen ännu, utan vill fortsätta njuta lite på egen hand ett tag till.

Idag tänkte jag dessutom berätta för min närmaste överordnade om att jag är gravid, känns lite pirrigt och nervöst om jag skall vara ärlig men det kommer nog att gå riktigt bra!

Nu tänkte jag visa bilder på de 2 par byxorna jag köpte igår.
 
Detta är ett par jättefina gråa manchesterbyxor som har en tajtare passform runt benen och är som att ha på sig leggins eller mjukisbyxor, jag trivdes himmla bra i dom.

 
Och så blev det ett par "Militärgröna" strech jeans, gillar den färgen av grönt och samma sak älskar jag strechjeans.

Jag köpte ju även 2 par större fintrosor med spets och i silke, ett par gröna och ett par blåa dom är 3 strl större och höga i midjan som dom inte klämmer på magen, är tydligen rätt känslig av kläm på magen.
Köpte även ett 2 pack av mycket osexiga mammatrosor, Mister såg helt ärligt skräckslagen ut då han såg dessa trosor :-)

När jag nu i morse satt och kollade i mina bloggar så är många nu på en god väg mot ett väntande pluss, håller tummarna så hårt för er, vill verkligen att ni också skall lyckas få känna känslan i kroppen av att få se ett pluss, sedan få se ett pickande hjärta på VUL.
Och att det dessutom skall gå bra med plussen att det stannar osv.

 

Presentation

En blogg om våran utredning för ofrivillig barnlöshet, dessutom om våra kommande IVF försök.

Juvelen

Våran resa mot ett barn!

2007-2011: Vi försöker på egen hand!

September 2011:
Remiss för utredning skickas till Sophiahemmet i Stockholm för utredning!

11 januari:
träffar läkaren på sophiahemmet och lägger upp en utredningsplan.
Mister lämnar blodprover!

30 januari - 9 feb: Jag utreds med prover & undersökningar! samt ÅB till läkaren och remiss för IVF!

30 maj:
Inledande besök för IVF!


28 Augusti: IVF 1 (embryo)
Får mens på RD 11   

31 Okt: FET 1 (blastocyst)
Får mens RD 11   

13 Nov: IVF 2
+++GRAVID+++

121212:
Testdag - possetivt!
130102: Inskrivning MVC
130111: VUL på kliniken
130115: Läkarbesök MVC
130204: Nupp
130214: MVC
130215: Blodprov S-Ferritin & Tyeroidea
130227: Läkarbesök på MVC
130228: MVC

130319: RUL
130326: MVC

Bloggar jag följer!

Kategorier

Arkiv

RSS

Tidigare år

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards